Metamorfose

Per april 2020, midden in de Coronaperiode, is een nieuwe serie beelden ontstaan. Als inspiratiebron dient het aardoppervlak, waarin fabelachtige structuren te ontdekken zijn. Heel soms voor het oprapen en maar meestal is minutieus speurwerk nodig. Vanaf enkele tot tientallen kilometers hoogte ontvouwen zich steeds andere structuren. Uit hun oorspronkelijke context gehaald en door bewerking verhelderd, kan een totaal nieuw mystiek verhaal van natuur en landschap gelezen worden.

De mate van bewerking wisselt, soms bescheiden, vaker intensief. Het is een fascinerend moment als het oorspronkelijke beeld transformeert en plots een volledig nieuwe landschappelijke identiteit aanneemt.

Het handschrift van de natuur trekt zich van schaal, liggend of staand niets aan. Klein kan enorm zijn en omgekeerd. Kijk je door een microscoop of telescoop?

Het nieuwe beeld lijkt echt en niet echt tegelijk. Een metamorfose binnen de natuur, illustraties voor nieuwe fabels en sprookjes.

Alle fotograaf-kwaliteiten zijn nodig, zoals scherp waarnemen, uitkaderen, fantasie en creatief schrijven met licht.

Naast fotograaf nu ook beeldmaker.

Abstracten

Naast de landschappen zijn abstracte composities te herkennen. Puur door de natuur geschreven of met een inbreng van menselijke (land-)bouwcultuur en dan meestal verraden door rechtlijnigheid.